El Departament de Territori ha adjudicat, per un import de 2,4 MEUR, les obres per a configurar un itinerari per vianants i ciclistes, pel corredor de l’antic traçat de la C-58, entre els nuclis de Viladecavalls i Terrassa. Aquesta actuació afavorirà la mobilitat activa i descarbonitzada en condicions de seguretat, tot connectant diversos punts estratègics i donant servei a la mobilitat quotidiana en aquest entorn. Els treballs començaran aquest estiu i tindran un termini d’execució de cinc mesos. L’obra compta amb finançament dels fons Next Generation. 

La nova via pedalable, amb una longitud de tres quilòmetres, relligarà diversos nuclis de població de Viladecavalls amb el seu centre urbà, com són Can Corbera i Can Tries, i permetrà l’accés a llocs estratègics com l’estació de tren i l’Institut de Viladecavalls i els polígons industrials propers, alhora que donarà continuïtat i interconnectarà la xarxa de vies ciclistes de Terrassa. 

Pel que fa al traçat, el camí comptarà amb un primer tram de nova execució entre l’estació de tren de Viladecavalls i l’eix del traçat de l’antiga C-58. Així, resseguirà de manera separada el vial d’accés a l’estació des de l’enllaç de la B-245 amb la C-16, i el creuarà pel costat nord amb 2 passos de vianants i bicis, per posteriorment entroncar amb l’antiga C-58 mitjançant un nou pas inferior sota el nou traçat de la C-58. 

Complementàriament, l’obra preveu la millora del camí existent de Can Mitjans, pel sud de la C-16, i del pas inferior sota aquesta autopista, per a connectar l’itinerari amb l’Institut. La connexió de les bicicletes amb la trama urbana de Viladecavalls s’efectuarà seguint el vial del camí de l’estació, en coexistència amb el trànsit rodat que quedarà pacificat en aquest àmbit. 

Aquesta actuació s’emmarca en la nova configuració de la xarxa viària bàsica entre Terrassa i Viladecavalls.