l ple municipal celebrat ahir aprovava de manera inicial, entre els seus punts, el pressupost municipal per a aquest 2024 amb els vots a favor dels grups al govern municipal (TJxV i PSC) més els del grup d’ERC, el vot en contra de FEM i l’abstenció del PP. Els comptes públics d’enguany venen marcats, per l’impacte de l’augment del preu dels subministraments i serveis provocat per la inflació. Així, l’equip de govern destacava en la seva presentació al ple que els comptes públics d’enguany són un exercici de racionalització dels ingressos i les despeses destacant que l’increment de les principals taxes i impostos municipals ha estat especialment contingut.

Així i tot, el pressupost continua apostant per reforçar el teixit social i associatiu, mantenint la partida destinada a subvencions per a les entitats locals i preveu possibles despeses imprevistes amb un fons de contingència de 125.000 euros.

Les inversions

Pel que fa a les inversions consignades, l’Ajuntament continuarà potenciant els equipaments públics de què es disposa, així com la millora dels espais públics i les zones verdes o les actuacions destinades a facilitar la transició energètica i a lluitar contra el canvi climàtic, entre altres qüestions. D’aquesta manera trobem despeses previstes com les que es duran a terme per als arranjaments a la Zona Esportiva Municipal del Nucli Urbà, per a la reparació de voreres i treballs d’asfaltatge o millores a les escoles i llars d’infants municipals.

A continuació podeu consultar algunes de les principals inversions previstes: