La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya celebrada aquest dimecres va tornar a tractar la qüestió de la Ronda Nord, la connexió entre Terrassa i Sabadell amb un enllaç per a Castellar, que els governs català i central estan acabant de perfilar a través d’un acord vinculant que no acaba de veure la llum. En concret, la patronal terrassenca Cecot i les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa van exposar davant la Comissió de Territori la necessitat urgent de tirar endavant la seva construcció.

Els representants de l’empresariat vallesà van transmetre als diputats de la Comissió que l’endarreriment de la construcció de la Ronda Nord és un fre per al creixement econòmic i la millora de la qualitat de vida dels tres municipis que estarien afectats per la infraestructura. En la seva intervenció davant dels membres del Parlament, el president de la Comissió d’Urbanisme, Infraestructures i Transports de la Cambra, Pere Puig, ha volgut diferenciar la Ronda Nord de la B-40, com infraestructures de categoria diferent per la seva funcionalitat i per les administracions responsables de la seva execució. Ha recordat també el retard en la seva execució, des de l’any 1966 que es va presentar un ambiciós projecte per dur a terme la B-40, que uniria els dos Vallesos des de Terrassa a Granollers. “Després de 57 anys, només s’han fet realitat dos petits trams i l’estudi d’impacte ambiental ha caducat”.

D’altra banda, a través d’un comunicat, la Cambra de Sabadell també ha manifestat que la construcció de la B-40 és urgent i imprescindible per descongestionar l’AP7 i la B-30, diàriament col·lapsades, i la Ronda Nord permetria retirar un mínim de 13.000 vehicles diaris del nucli urbà de Sabadell.