Després d’anys d’espera, amb retards en les obres i dates d’inauguració que s’han anunciat sense concretar-se, s’informa que el tram entre Viladecavalls i Olesa de Montserrat entrarà en funcionament el pròxim divendres, 16 de febrer.

La notícia va ser anunciada divendres passat pel ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, a través d’una piulada a X. Aquesta connexió, tan esperada i reivindicada per diversos ajuntaments, agents econòmics i la ciutadania en general, suposarà una unió crucial entre dos dels motors industrials més importants de Catalunya. La infraestructura esdevindrà fonamental per a la mobilitat del Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

El tram que s’inaugurarà el pròxim divendres es connectarà amb aquells que ja fa temps que es troben en funcionament, com els trams entre Terrassa i Viladecavalls al Vallès Occidental, i entre Olesa de Montserrat i Abrera al Baix Llobregat.

Óscar Puente va destacar la importància d’aquesta obra, assenyalant:

Amb aquesta nova infraestructura en funcionament, es facilitarà significativament la connexió i mobilitat entre aquestes dues regions, afavorint el desenvolupament econòmic i la facilitat d’accés als principals pols industrials de Catalunya.