El grup Iceland Seafood International, amb seu a Reykiavik (Islàndia), ha invertit 3 milions d’euros per ampliar la seva planta de 7.000m2 a Viladecavalls (Vallès Occidental). La companyia, un dels principals exportadors de peix i marisc d’Islàndia, disposa d’una filial a Catalunya, Iceland Seafood Ibérica, especialitzada en el processament i emmagatzematge de productes de la pesca, des d’on dona servei al sud d’Europa.

Per aquest projecte d’expansió, el grup islandès ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

Amb aquesta inversió, la companyia ha ampliat les seves instal·lacions a Catalunya, on ha sumat més de 1.700 m2 de superfície fins a arribar als 7.000 m2 en total, incloent-hi espais de producció, emmagatzematge i altres serveis. Des de la filial de Viladecavalls, Iceland Seafood dona servei al mercat espanyol, italià, portuguès, així com a altres països de l’arc mediterrani. Com a part del projecte d’expansió, l’empresa també ha instal·lat plaques solars a la seva fàbrica del Vallès, que produiran 540.000 kWh, prop del 30% del consum total de la planta.

Pel que fa als seus productes, el bacallà representa el 63% del negoci de la filial catalana de l’empresa, seguit de la gamba austral, que suposa el 16% del total. La major part de les seves vendes (el 51%) es destinen a la restauració i l’hostaleria, però també tenen una activitat creixent al segment retail.