En la sessió del 7 de maig de 2024, el Govern ha aprovat el Projecte de llei per a l’erradicació de l’amiant a Catalunya, que, un cop s’aprovi al Parlament, permetrà avançar en l’eliminació de l’amiant del territori català.

Aquesta iniciativa legislativa tracta de seguir les recomanacions de la Unió Europea pel que fa a la retirada de l’amiant dels edificis públics abans del 2028 i del conjunt de la Unió el 2032.

A través d’aquest Projecte de llei es pretén:

  • Accelerar la localització i la retirada dels materials amb contingut d’amiant (MCA).
  • Garantir la seguretat i la salut de les persones treballadores i de tota la ciutadania pel que fa a les actuacions de gestió i retirada de l’amiant.
  • Promoure la col·laboració i l’actuació conjunta entre totes les administracions públiques per a la retirada de l’amiant.
  • Sensibilitzar la ciutadania i les persones treballadores en relació amb els efectes nocius de l’amiant i la necessitat de la seva erradicació.

En paral·lel s’ha realitzat el mapa del Cens de cobertes d’amiant de Catalunya, amb el resultat de què hi ha 122.460 cobertes amb fibrociment, que suposen una superfície total de gairebé 40 km² i un pes d’unes 700.000 tones”.

L’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot (OTEC) disposa d’un servei d’assessorament en aquest àmbit, que posa a disposició de les empreses per atendre les seves consultes i ajudar-les a fer front a aquesta greu problemàtica de salut pública, mediambiental, estructural i que suposarà un dels grans reptes a assolir en els pròxims anys.

Retirada segura de fibrociment

L’equip està compromès a ajudar les empreses a afrontar aquest desafiament de manera segura i eficient. Et proporcionem un servei integral que inclou:

Des de l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot (OTEC) t’assessoraran per triar el projecte que millor s’adapti a les necessitats de la teva empresa.

Assessorament complet i suport per a la retirada de l’amiant

Contacta amb nosaltres al correu electrònic viladecavallsempresarial@cecot.org o trucant al 93 736 11 09.