La Biblioteca Pere Calders de Viladecavalls ha acollit ahir dimecres, 29 de març,  una nova trobada de l’Associació d’Empreses de Viladecavalls amb l’objectiu de presentar els projectes de transició energètica que s’estan desenvolupant des de l’Ajuntament del municipi, amb col·laboració de la Cecot. També s’ha presentat una iniciativa per promoure el transport col·lectiu als polígons amb un servei de bus a demanda.

A l’acte ha participat la presidenta de l’associació, Susana Soriano, el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Viladecavalls, Jesús Porres, així com també diversos representants i membres de l’Associació d’Empreses de Viladecavalls, de l’Ajuntament i de la Cecot.

Durant la jornada s’han organitzat diverses taules de treball que han de permetre definir un pla d’actuació per a cadascun dels parcs d’activitat econòmica de Viladecavalls. Entre els temes treballats destaquen la senyalització i accessos, la mobilitat, la neteja, la seguretat, l’aparcament o el manteniment i conservació dels diferents polígons.

Transició energètica als PAES de Viladecavalls

Josep Maria Ortiz, enginyer gestor i assessor energètic municipal ha explicat el camí que està duent a terme de l’Ajuntament de Viladecavalls cap a una transició energètica dels polígons del municipi, emmarcat en el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha posat en marxa la promoció del programa “Fotovoltaica compartida a la indústria”, aquest programa ha permès fer un estudi del consum elèctric i el potencial de fotovoltaica als PAEs Viladecavalls.

L’Ajuntament també ha aprovat una bonificació fiscal del 5% l’IBI durant 5 anys, fins un topall del 50% del cost d’execució. En el cas de l’ICIO les bonificacions poden arribar fins al 95% en funció de la potència de la instal·lació d’autoconsum fotovoltaic.

D’altra banda, també està donant suport i dinamitzant la creació de comunitats energètiques privades i pròpies de l’Ajuntament i ciutadania.

Les comunitats energètiques, una bona solució per reduir costos en energia

Josep Casas, director de l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot ha explicat els beneficis i la importància que les empreses facin un pas endavant i inverteixin en instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic.

D’altra banda, també està donant suport i dinamitzant la creació de comunitats energètiques privades i pròpies de l’Ajuntament i ciutadania.

Treball de camp per avaluar la viabilitat d’un servei de transport col·lectiu a demanda pels polígons

Per altra banda, s’ha presentat el treball de camp que s’ha dut a terme per estudiar la viabilitat del servei de transport col·lectiu a demanda als polígons industrials de Viladecavalls, Joan López, vicepresident de l’Associació d’Empreses de Viladecavalls, ha presentat la iniciativa posant en valor la importància de treballar en comunitat per aconseguir millores en transport, per anar abandonant progressivament la necessitat d’utilitzar mitjans privats.

Carme Pros, CEO de TG DX ha presentat les primeres conclusions i les possibilitats que existeixen quant a rutes i itineraris, així com els resultats de l’enquesta que s’ha dut a terme entre les empreses dels polígons del municipi per conèixer les seves necessitats en matèria de transport.

Nou formulari d’incidències als polígons

Gerard Rius, director de comunicació i màrqueting de la Cecot ha presentat també la nova pàgina web de l’entitat, que s’ha modernitzat i actualitzat amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les empreses de l’Associació.

A més s’ha presentat un nou formulari de recollida d’incidències dels diferents PAE del municipi amb l’objectiu de poder fer seguiment i gestionar-los a través de l’Ajuntament de Viladecavalls.

Accedeix a la notícia publicada 30/03/2023 monterrassa.cat