Us informem que s’ha publicat en el DOGC la Resolució EMT/2526/2023, de 7 de juliol, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2023 de la línia de subvencions a projectes R+D en l’àmbit de canvi climàtic i la Resolució EMT/2527/2023, de 7 de juliol, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2023 de la línia de subvencions a projectes R+D en economia circular en l’àmbit dels residus.

Nuclis d’R+D Green en canvi climàtic

Els Nuclis d’R+D en canvi climàtic tenen per objectiu ajudar a les empreses a realitzar projectes d’R+D per solucionar i millorar els efectes de l’emergència climàtica.

La subvenció màxima d’aquesta línia serà de fins a 250.000 euros per a projectes relacionats amb la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle: el desenvolupament de materials sostenibles, millores del cicle de l’aigua, avançar en les energies renovables o implantar iniciatives en mobilitat sostenible, entre d’altres.

Els ajuts es dirigeixen a projectes amb un pressupost mínim de 120.000 euros

Aquesta convocatòria es desenvolupa juntament amb l’Oficina Catalana del Canvi climàtic (OCCC) amb l’objectiu de contribuir en l’increment de la inversió en R+D a Catalunya en de l’emergència climàtica.

Els Nuclis R+D en Canvi climàtic s’han de destinar a projectes que treballin per reduir, de manera directa o indirecta, les emissions de GEH o a l’adaptació als efectes del canvi climàtic. Es valoraran aspectes com la qualitat tecnològica del projecte, la col·laboració entre empreses i agents de l’ecosistema R+D o la generació d’ocupació, entre d’altres.

Els requisits generals per sol·licitar l’ajut són:

  • Les empreses han de tenir capacitat tècnica per dur a terme l’activitat d’R+D.
  • Els beneficiaris de l’ajut són empreses establertes a Catalunya o els desenvolupadors de tecnologia acreditats TECNIO.
  • En el cas de projectes de cooperació, s’hi haurà de participar amb altres empreses locals o internacionals o amb agents acreditats TECNIO.
  • Les empreses han de tenir almenys dos anys de vida. És recomanable que validis la teva viabilitat financera amb l’Autoavaluació financera.

T’assessorem i acompanyem
Si vols rebre informació sobre aquest ajut, contacta amb nosaltres! Des de l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot t’assessorem.

Nuclis d’R+D Green en Economia circular, àmbit dels residus

Els Nuclis d’R+D Empresarial a l’Economia circular són una oportunitat per desenvolupar nous projectes de recerca i desenvolupament relacionats amb els residus amb l’objectiu d’iniciar nous processos a l’empresa o millorar els existents a partir d’innovacions tecnològiques.

Aquests Nuclis d’R+D són subvencions de fins a 250.000 euros per desenvolupar projectes en el procés productiu de l’empresa sol·licitant o per implantar a un tercer.

Els ajuts es dirigeixen a empreses de forma individual o en cooperació amb altres empreses locals, socis internacionals o amb agents acreditats TECNIO. El pressupost mínim dels projectes ha de ser de 120.000 euros.

Aquesta convocatòria es desenvolupa juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) amb l’objectiu de contribuir en l’increment de la inversió en R+D a Catalunya en l’àmbit dels residus.

Els ajuts Nuclis d’R+D en Economia circular són subvencions dirigides a empreses amb establiment a Catalunya. Es valoraran aspectes com la qualitat tecnològica, la implementació i l’impacte del projecte. Els requisits generals per sol·licitar l’ajut són:

  • Els projectes s’han de realitzar a Catalunya i han d’estar relacionats amb la generació o gestió dels residus i comportar una clara millora tecnològica.
  • Els projectes hauran d’estar emmarcats dins els sectors i les tecnologies transversals identificades en l’estratègia d’especialització RIS3CAT.
  • Les empreses han de tenir capacitat per desenvolupar projectes d’R+D i han de tenir, almenys, quatre anys de vida. És recomanable que validis la teva viabilitat financera amb l’Autoavaluació financera.

T’assessorem i acompanyem
Si vols rebre informació sobre aquest ajut, contacta amb els assessors en Medi Ambient, Sostenibilitat i Economia Circular.